Donderdag kans op sneeuw

Geplaatst op 7 februari 2024, om 11:05 uur

GRONINGEN – Donderdag is er mogelijk natte sneeuw te verwachten in het noorden en noordoosten van Nederland, zo meldt Weeronline. Hierdoor kunnen lokaal witte landschappen ontstaan. In het zuiden en midden van het land blijft het echter niet winters, met voorspelde regenval.

De kans op winterse omstandigheden neemt toe door de komst van koudere lucht op woensdag en donderdag. De maximumtemperatuur woensdag wordt verwacht rond de 7 graden Celsius. In de nacht van woensdag op donderdag kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt, met regionaal kans op vorst. Het noorden van Nederland zal op donderdag naar verwachting kouder zijn dan andere delen van het land. Als de sneeuwval intens genoeg is, kan daar tijdelijk een dun sneeuwdek ontstaan van één tot drie centimeter. Vooral in de provincie Groningen kan dit leiden tot gladheid op de wegen.

Op vrijdag zal het weer warmer worden. In het weekend, met name in Zuid-Nederland waar carnaval wordt gevierd, kan de temperatuur zelfs oplopen tot 14 graden Celsius. Het blijft echter nog onduidelijk of het dan droog zal zijn.

Reacties

reacties