Brand in zorgcentrum in Dokkum snel onder controle

Geplaatst op 7 februari 2024, om 07:10 uur

DOKKUM – De brandweer kwam dinsdagavond met meerdere voertuigen ter plaatse voor een brand in een zorgcentrum aan de Dongeradyk in Dokkum. Er werd opgeschaald naar ‘middelbrand’. Een deel van de vleugel in het gebouw werd ontruimd.

Er was korte tijd brand in een kamer in het complex. De brand was snel uit. Door de brandweer is het pand nog geventileerd en is er nog een nacontrole uitgevoerd. Er raakte niemand gewond. Uit voorzorg kwam er wel een ambulance ter plaatse. Vermoedelijk bij het keren kwam de ambulance vast te zitten in het gras.

Agenten hebben nog geprobeerd om de ambulance los te duwen dit lukte niet. Een berger heeft uiteindelijk de ambulance losgetrokken.

Foto’s Jelke Jongsma/Nieuwsuitkollum.nlReacties

reacties