Bewoners ontruimde studio’s weer terug, energiebedrijf heeft noodstroom aangelegd

Geplaatst op 4 februari 2024, om 15:44 uur

GRONINGEN – De bewoners van ongeveer 250 studio’s aan de Reitemakersrijge in Groningen zijn weer terug in hun woningen na een ontruiming als gevolg van een kortsluiting in het pand. Het energiebedrijf heeft een noodstroomvoorziening gerealiseerd, waardoor de bewoners rond 04.00 uur weer stroom hadden en konden terugkeren naar hun woningen.

Het incident begon toen er een melding binnenkwam over een mogelijke brand in een spanningsruimte in het gebouw. Hoewel er geen brand werd vastgesteld, was er wel kortsluiting ontstaan. Om de oorzaak van deze kortsluiting te onderzoeken, moest de stroom in het hele pand worden uitgeschakeld, wat leidde tot de evacuatie van de bewoners.

De ontruiming verliep rustig, en de bewoners werden naar een opvanglocatie in De Oosterpoort gebracht, waar ze werden voorzien van drinken en op de hoogte werden gehouden. Uiteindelijk konden ze rond 04.00 uur terugkeren naar hun woningen.

De oorzaak van de kortsluiting wordt nog onderzocht. Het energiebedrijf Fudura meldt dat er kortsluiting is opgetreden in het laagspanningsdeel van het pand, maar de exacte oorzaak moet nog worden vastgesteld. Een noodstroomvoorziening is geïnstalleerd met behulp van een aggregaat om de studio’s van elektriciteit te voorzien totdat het onderzoek is afgerond.

Het gebouw aan de Reitemakersrijge werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren vijftig en werd later omgebouwd tot studio’s en andere faciliteiten.

Foto’s: Ten Cate Fotografie


Reacties

reacties