Vijf verdachten aangehouden na schietincident

Geplaatst op 21 januari 2024, om 11:08 uur

HARKSTEDE – De politie onderzoekt een schietincident met een vuurwapen op zondag 21 januari aan de Benningweg in Harkstede. Bij dit schietincident raakte niemand gewond. Later in de nacht zijn vijf personen aangehouden voor betrokkenheid bij dit incident. Vermoedelijk ligt de toedracht in de relationele sfeer.

Melding schietincident
Omstreeks 04:30 uur ontving de politie de melding van een mogelijk schietincident. Direct na de melding zijn meerdere politie-eenheden ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plaatse bleek dat de verdachten waren gevlucht. Korte tijd later heeft de politie vijf verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit schietincident. Het gaat om drie mannen uit Drachten ( 19, 18 en 18 jaar), een 22-jarige man uit Groningen en een 17-jarige vrouw uit Groningen.

Politieonderzoek
Politieonderzoek dat gelijk is gestart leidde tot de aanhouding van deze vijf verdachten aan de Meerstadlaan in Groningen. Door middel van een BTVG-procedure (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) werden de verdachten aangehouden. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie heeft een vuurwapen en een voertuig in beslag genomen voor onderzoek. Aan de Benningweg is sporenonderzoek gedaan door de Forensische Opsporing. Er wordt buurtonderzoek gedaan en de politie kijkt naar camerabeelden uit de omgeving.

Reacties

reacties