Verkoop van woning gaat gruwelijk mis: eindigt in dodelijke schietpartij

Geplaatst op 16 januari 2024, om 12:10 uur

WEITEVEEN – In het Drentse Weiteveen heeft een langlopend geschil over de verkoop van een woning geleid tot een ernstig geweldsincident waarbij twee personen om het leven zijn gekomen. De verdachte, een 50-jarige man uit Klazienaveen in de gemeente Emmen, is in verband met het incident aangehouden.

Op sociale media circuleert een video waarin een man beweert verantwoordelijk te zijn voor de dood van twee personen, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. De man beweert dat hij tot deze daad kwam als reactie op aanhoudende pesterijen en intimidaties door de slachtoffers, waarbij hij het gevoel had zijn gezin te moeten beschermen. Hij uit zijn wanhoop en beweert zich in de steek gelaten te voelen door de politie en het rechtssysteem. Het conflict begon na de verkoop van het ouderlijk huis van de verdachte, waarbij de slachtoffers ontevreden waren over de staat van de woning. Dit leidde tot een langdurig geschil dat uiteindelijk escaleerde in een tragisch geweldsincident.

Op beelden is te zien hoe de verdachte wordt gearresteerd op dezelfde locatie waar hij zijn bekentenis heeft opgenomen. Tijdens de arrestatie lijken de agenten plotseling weg te rennen, maar de reden daarvoor is nog niet bekend. De politie deelt geen verdere informatie over het conflict vanwege het lopende onderzoek.

De politie kreeg rond 08.30 uur een melding van een auto tegen een boom op de Bargerweg. Later bleek er sprake te zijn van een geweldsincident met vermoedelijk een verband tussen beide gebeurtenissen. De politie voert uitgebreid sporenonderzoek uit, spreekt met getuigen en heeft de omgeving rond de Bargerweg afgezet. Het onderzoek naar de exacte gebeurtenissen is nog gaande.

Reacties

reacties