Slachtoffer (52) uit Leek niet overleden aan gevolgen van mishandeling

Geplaatst op 4 januari 2024, om 16:43 uur

LEEK – De 18-jarige man uit Leek die op nieuwjaarsdag is aangehouden na het overlijden van een 52-jarige plaatsgenoot is vanavond in vrijheid gesteld. De overleden man was ongeveer een half uur voor zijn overlijden betrokken bij een confrontatie op straat.

Onderzoek
De politie is een groot onderzoek gestart om de toedracht van het overlijden te achterhalen. Uit het onderzoek blijkt dat verdachte betrokken was bij deze confrontatie waarna hij is aangehouden. Inmiddels zijn alle getuigen gehoord die ten tijde van het incident ter plaatse waren. Dat betreft onder meer de jongeren uit het groepje waarvan ook verdachte deel uitmaakte. De getuigen en de verdachte hebben zich meewerkend opgesteld en toonden zich erg onder de indruk van het overlijden van het slachtoffer. Ook zijn vele camerabeelden veilig gesteld en bekeken. Daarnaast is een aantal telefoons voor onderzoek in beslag genomen.

Onderzoek aan het lichaam heeft uitgewezen dat er sprake is van gering letsel dat niet tot de dood heeft geleid. Een duidelijke doodsoorzaak kan niet gegeven worden.

Op basis van al het onderzoek is er geen reden de verdachte langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte zolang het onderzoek naar de toedracht van de confrontatie nog niet is afgerond. Meer aanhoudingen worden niet verwacht.

(Social) Mediaberichten
In de media zijn inmiddels berichten verschenen waarin wordt aangegeven dat het slachtoffer door een groep jongeren zwaar toegetakeld zou zijn. Die conclusie strookt niet met de onderzoeksbevindingen.

Reacties

reacties