Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood van 41-jarige man

Geplaatst op 2 november 2023, om 13:55 uur

SNEEK – De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van een 41-jarige man uit Sneek. De verdachte is een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die op dinsdagochtend 10 oktober is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 41-jarige man. Het onderzoek is nog gaande, en er wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Op dinsdagmiddag 9 mei rond 14.30 uur ontving de politie een melding dat er geen contact kon worden gemaakt met de bewoner van een woning aan de Molenkrite in Sneek. De politie betrad de woning en trof daar een overleden man aan. Uit politieonderzoek bleek dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen, vermoedelijk in de nacht van 4 op 5 mei. De recherche startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden rond het overlijden. Dit omvatte gesprekken met buurtbewoners, beeldanalyse en sporenonderzoek. Daarnaast werd de zaak meerdere keren belicht in het programma Opsporing Verzocht en vroeg de politie het publiek om hulp via verschillende kanalen, waaronder het Mobiel Media Lab.

De verdachte die is aangehouden, is vermoedelijk een persoon die eerder op beelden is getoond in verband met het onderzoek. De betreffende beelden zijn inmiddels verwijderd van de social-mediakanalen en de website van de politie. Ondanks de aanhouding van de 22-jarige verdachte, is het onderzoek nog niet afgerond. De verdachte zit in hechtenis en zal worden verhoord. Er wordt niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen in deze zaak.

Reacties

reacties