Scooterrijder gewond na botsing met auto

Geplaatst op 30 oktober 2023, om 19:51 uur

APPINGEDAM – Bij een ongeval tussen een personenauto en een scooterbestuurder op maandagavond raakte een persoon gewond. Het incident vond plaats rond half zes op de kruising van de Woldweg en de Burgemeester Klauckelaan als gevolg van een voorrangsfout. De bestuurder van de auto wilde vanaf de Woldweg linksaf de Burgemeester Klauckelaan inrijden. Tijdens het afslaan merkte de automobilist een scooterrijder uit de tegenovergestelde richting niet op, wat resulteerde in een botsing.

De impact van het ongeval wierp de scooterrijder op het wegdek, waarbij verwondingen ontstonden. Zowel de politie als een ambulance arriveerden snel op de plaats van het ongeval. Dit was deels te wijten aan het feit dat ze al bezig waren met een incident waarbij een hijskraan was omgevallen, slechts 200 meter verderop. De brandweer, die hielp bij dat incident en tilassistentie verleende, bood ook hulp aan de betrokkenen bij het verkeersongeval. Bovendien zorgden ze ervoor dat de rijbaan werd afgesloten voor ander autoverkeer met behulp van een dienstvoertuig.

De bestuurder van de scooter werd onderzocht op zijn verwondingen en daarna per ambulance naar het ziekenhuis in Scheemda overgebracht. De automobilist kwam er met de schrik vanaf en hoefde niet door het ambulancepersoneel te worden onderzocht, maar moest wel een standaard blaastest afleggen. De personenauto moest door een bergingsdienst worden weggesleept omdat deze niet verder kon rijden. De scooter werd eveneens meegenomen.

Foto’s: Ate Atema


Reacties

reacties