Groot onderzoek leidt tot tien arrestaties in verband met drugs, vuurwerkhandel en geldwitwassing

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 18:41 uur

NEDERLAND – Diverse onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit hebben geleid tot de arrestatie van tien individuen in de provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Dinsdag zijn er op verschillende plekken in Noord-Nederland invallen uitgevoerd, waarbij een operationeel drugslaboratorium, aanzienlijke hoeveelheden professioneel zwaar vuurwerk en chemische stoffen voor de productie van synthetische drugs zijn aangetroffen. Een van de locaties waar een inval heeft plaatsgevonden, bevindt zich in Bovensmilde.

De verschillende onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit richten zich op georganiseerde misdaad in verband met zowel soft- als harddrugs, vuurwerkhandel en het witwassen van geld. Als gevolg van deze onderzoeken zijn er meerdere doorzoekingen uitgevoerd, zowel in bedrijfsloodsen als woningen.

Tijdens deze onderzoeken heeft de politie diverse soorten drugs in beslag genomen, waaronder cocaïne en hennep, evenals ongeveer 2000 kilo aan zwaar vuurwerk. Bovendien zijn voertuigen en waardevolle goederen in beslag genomen. Tot op heden heeft de politie tien personen gearresteerd op diverse locaties in Drenthe, Friesland en Groningen. Het onderzoek is nog in volle gang, en het is niet uitgesloten dat er meer arrestaties zullen volgen. Vanwege het belang van het lopende onderzoek kan de politie op dit moment geen verdere details verstrekken over de locaties of het verloop van het onderzoek.

Reacties

reacties