Dit weekend weer wintertijd: ‘Gaat de klok nu voor- of achteruit?’

Geplaatst op 28 oktober 2023, om 18:00 uur

BINNENLAND – Het is weer bijna tijd voor de overgang naar wintertijd, en daarmee komt de vraag op of de klok vooruit of achteruit moet. In dit geval wordt de klok komende zaterdagnacht naar zondagochtend een uur achteruit gezet om 3.00 uur. Dit betekent dat we een uurtje langer kunnen slapen en dat het ’s ochtends een uur langer licht is.

Wintertijd is de officiële standaardtijd. Zomertijd wordt geïntroduceerd om de uren van daglicht in de zomermaanden beter af te stemmen op de wakkere uren van mensen. Dit zou elektriciteit kunnen besparen doordat het ’s avonds langer licht blijft.

Hoewel er eerder discussie was over het afschaffen van de halfjaarlijkse klokverzetten, is dit plan in Brussel voorlopig uitgesteld.

Reacties

reacties