Containers vliegen in brand achter woning

Geplaatst op 16 oktober 2023, om 08:08 uur

DRACHTEN – In de nacht van zondag op maandag rond 2 uur is de brandweer van Drachten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Langewyk.

De bewoner werd wakker van een knetterend geluid en ging op onderzoek uit. Toen de bewoner de gordijnen open deed zag hij een enorme vlammenzee achter de woning. De meldkamer schaalde uit voorzorg op naar middelbrand.

Achter de woningen stonden vuilcontainers in brand. De buren en de bewoners hebben de vlammen deels weten te blussen met emmers water en een tuinslang. De brandweer heeft de blussing overgenomen en een nacontrole uitgevoerd. Bij de brand raakte een schutting en een gedeelte van de schuur beschadigd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is op dit moment onbekend.

Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie doet onderzoek na de brand.

Foto’s: SRFotografie

Reacties

reacties