63-jarige vrouw uit Burgum overleden bij ernstig ongeval

Geplaatst op 4 oktober 2023, om 20:57 uur

GARYP – Woensdagavond heeft er een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Stinswei in het Friese Garyp. Daarbij viel een dode en een zwaargewonde.

Politieagenten werden om 20:08 uur gealarmeerd en arriveerden drie minuten later op de plaats van het incident, waar ambulancemedewerkers al bezig waren met de eerste noodzakelijke medische hulpverlening aan het slachtoffer uit Garyp. Er was sprake van een aanrijding waarbij twee voetgangers betrokken waren, om redenen die onbekend zijn. Twee ambulances werden ter plaatse ingezet om medische hulp te verlenen, en het traumateam uit Eelde bood assistentie. Op een later moment werd bekend dat het slachtoffer niet alleen aan het wandelen was geweest, wat resulteerde in een zoektocht door de agenten. Omstreeks 20:45 uur werd het slachtoffer uit Burgum gevonden, maar zij was helaas al overleden.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De bestuurder van de auto, een 53-jarige vrouw uit Garyp wordt gehoord over hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Foto’s: SRFotografie

Reacties

reacties