Tiener gearresteerd voor schietpartij Groningen, gewonden zijn 17 en 23

Geplaatst op 14 september 2023, om 08:04 uur

GRONINGEN – Op donderdagochtend rond 06.15 uur heeft de politie een 17-jarige verdachte uit Amsterdam gearresteerd in verband met de schietpartij in de Poelestraat in Groningen. De schietincident vond plaats op de kruising van de Poelestraat, Oosterstraat en de Grote Markt.

De jongen zit momenteel in hechtenis en zal binnenkort worden ondervraagd. Hij werd opgepakt op het Hoofdstation omstreeks 06.15 uur. Volgens de politie bestaat het vermoeden dat de aangehouden verdachte bekend is met een van de slachtoffers.

Bij de schietpartij, die plaatsvond in de nacht van woensdag op donderdag, net voor 03.00 uur, raakten twee mannen gewond. Beide slachtoffers zijn afkomstig uit Groningen en zijn 17 en 23 jaar oud. Een van hen liep ernstige verwondingen op, zoals vermeld door een politiewoordvoerder.

Foto’s: Venema Media

 

Reacties

reacties