Man rijdt 13 jaar zonder rijbewijs, overschrijdt snelheidslimiet

Geplaatst op 12 september 2023, om 11:50 uur

ADUARD – Op maandag voerde een motoragent een snelheidscontrole uit bij Aduard (Groningen), zoals gemeld door politie_westerkwartier op Instagram op dinsdagochtend.

Toen een voertuig met hoge snelheid passeerde, mat hij de snelheid op 103 km per uur, gecorrigeerd, terwijl de toegestane snelheid 60 km per uur is. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Groningen, had geen geldig rijbewijs bij zich. Bij het controleren van zijn gegevens bleek dat zijn rijbewijs sinds 1 april 2010 verlopen was vanwege een medische indicatie. Omdat de bestuurder geen identiteitsbewijs bij zich had, werd besloten om deze op te halen bij zijn woning. De passagier bood aan om het stuur over te nemen. De motoragent had echter ernstige twijfels over de rijvaardigheid van de passagier. Daarom werd ook de passagier gecontroleerd, waarbij bleek dat hij eveneens niet in het bezit was van een geldig B rijbewijs.

Beide mannen hebben vervolgens een proces-verbaal gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs, en de eerste bestuurder kreeg ook een boete voor de snelheidsovertreding.

Reacties

reacties