Muurverf van alle merken in graag geziene kleuren

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 01:36 uur

Wil jij jouw stulpje in het noorden voorzien van een nieuw kleurtje op de muren? Dan kun je verschillende kleuren én merken met elkaar gaan vergelijken, zodat je binnen no time aan de slag kunt om jouw interieur een nieuwe uitstraling te geven.

Op zoek naar muurverf: waar begin je?

Om jouw muren te voorzien van een likje verf, is het belangrijk dat je muurverf in huis haalt. Toch zijn er talloze verschillende soorten muurverf te verkrijgen. Hoe je de zoektocht naar geschikte verf voor jouw muur kunt starten, staat hieronder voor je uitgelegd.

Muurverf is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld latex of synthetische muurverf, maar je hebt ook afwasbare muurverf. Handig als er nog weleens wordt gemorst op een muur. Daarnaast heb je ook kalkverf en krijtverf, en kun je zelfs isolerende muurverf gebruiken of kun je kiezen voor magneetverf. Bovendien heb je ook muurverf in verschillende afwerkingen, zoals glanzend of mat.

Door het enorme aanbod in muurverf kan het zijn dat je niet meer weet wat het beste bij jouw woning past. Het is daarom belangrijk om te letten op een aantal factoren bij het uitzoeken van muurverf. Zo is het eerst goed om de ondergrond van de muur te bepalen. Dit kan bijvoorbeeld hout of stucwerk zijn. Het is belangrijk dat je een muurverf aanschaft dat geschikt is voor deze ondergrond. Vervolgens kun je je afvragen welk soort effect je wil creëren. Bij bijvoorbeeld kalkverf kun je een mat, poederachtig effect maken op je muren, dat een sfeervolle uitstraling geeft.

Populaire soorten muurverf

Wanneer je weet naar wat voor soort muurverf je op zoek bent, kun je verschillende merken met elkaar vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar de prijs-kwaliteitverhouding, de dekking en de reviews van klanten. Een aantal populaire soorten muurverf van verschillende merken, worden hieronder toegelicht.

Wil je een mat effect creëren op je muur? Dan kun je kiezen voor de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Bovendien is deze verf geschikt voor de meeste ondergronden binnenshuis. Nogmaals een matte muurverf: Sigma Sigmatex Superlatex Matt. Deze muurverf is geliefd onder zowel professionals als klussers.

Ben je op zoek naar een sneldrogende muurverf die ook nog eens goed dekt? Dan kun je je eens verdiepen in de Wijzonol Muurverf Mat: een matte muurverf met een hoge kwaliteit. Daarnaast heb je ook nog de muurverf met een mooie dekking, de Histor Monodek Revolution. Het grote voordeel van deze verf is dat er geen sterke geur aan zit.

Ontdek verschillende kleuren voor op de muren

Je kunt ervoor kiezen om alle muren te witten, maar tegenwoordig is het ook populair om alle muren te voorzien van een mooi kleurtje. Het is maar net wat het beste bij jouw interieur past en welke sfeer je wil creëren. Ontdek daarom de talloze verschillende kleuren die verkrijgbaar zijn in muurverf.

Populaire wittinten

Allereerst blijven wittinten populair. Met behulp van witte muurverf kun je het geheel weer even volledig doen opfrissen. Zo kun je de plafonds voorzien van witte muurverf, of een aantal muren. Er zijn verschillende soorten wittinten verkrijgbaar. Zo zijn populaire wittinten bijvoorbeeld RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016, waarvan het van crème naar meer wit gaat. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat het beste bij jouw interieur past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat de muren spierwit moeten ogen, terwijl je er ook voor kunt kiezen dat de muren juist wat zachter moet aanvoelen.

Iedere kleur is mogelijk

Naast wittinten kun je muurverf ook laten mengen in alle mogelijke kleuren. Of je nou een grijstint in de woonkamer wil, een aardetint in de slaapkamer of een knalblauw kleurtje in de wc: iedere kleur is mogelijk. Kijk voor muurverf in verschillende kleuren op ‘muurverf kleuren‘. Zo kun jij altijd het gewenste effect in jouw stulpje in het noorden creëren.

Reacties

reacties