Grote zoekactie na schietpartij, speciaal politieteam ingezet

Geplaatst op 15 augustus 2023, om 16:26 uur

GRONINGEN – Dinsdagmiddag heeft de politie een waarschuwingsschot gelost tijdens een achtervolging van de vermoedelijke verdachte van een schietincident. Dit gebeurde omstreeks 15.15 uur op de Friesestraatweg in Groningen.

Agenten waren ter plaatse in reactie op een melding van een schietincident. Bij aankomst op de locatie sloeg de verdachte op de vlucht. De politie zette te voet de achtervolging in en loste hierbij een waarschuwingsschot.

Er is op dit moment nog niemand aangehouden. De kruising van de Watermanstraat en Noorderkroonstraat is afgesloten.

Een buurtbewoner bevond zich in de tuin van zijn vader toen het incident plaatsvond. “Plotseling hoorde ik veel geschreeuw en onrust op straat, dus zijn we stiekem gaan kijken. We zagen twee mannen die ruzie maakten,” vertelde hij. Hij en zijn vader zagen een van de mannen een pistool hebben. “Je vraagt je af of dit echt is of dat ze een toneelstukje opvoeren.”

De situatie werd pas echt duidelijk toen er daadwerkelijk schoten werden gelost. “We hebben dat moment niet gezien, maar we zagen wel dat het pistool gericht werd en een van de mannen viel. Onder het viaduct hoorden we een doffe klap.”

“Het veroorzaakt veel sensatie, en het is een vreemde gedachte dat mensen met geladen pistolen zo dichtbij rondlopen,” aldus de buurtbewoner.

Foto’s: Rick ten Cate

 

=

Reacties

reacties