‘Aanzienlijke schade’ aan Gronings zonnepark door koperdiefstal

Geplaatst op 9 augustus 2023, om 13:30 uur

GRONINGEN – Zonnepark Vierverlaten in Groningen heeft “aanzienlijke schade” opgelopen als gevolg van koperdiefstal, meldt energiecoöperatie Grunneger Power woensdag. Het zonnepark is “net als verschillende andere noordelijke zonneparken” slachtoffer geworden van koperdieven, de hoogte van de schade wordt door experts “nader in kaart gebracht”.

De stroom die op het zonnepark wordt opgewekt, is bestemd voor inwoners van Groningen en leden van de coöperatie. Extra opbrengsten van het park wordt door investeerder Grunneger Power gestoken in projecten voor duurzame energieopwekking.

Directeur Steven Volkers zegt het te betreuren dat dit is gebeurd op een park waar bewoners hun eigen duurzame stroom opwekken. Volgens hem kan zo’n diefstal voor kleinere parken zomaar betekenen dat ze failliet gaan. “Gelukkig is Zonnepark Vierverlaten een gezonde bv. Door de hoge stroomprijzen van de afgelopen twee jaar is de opbrengst van het park veel positiever uitgevallen dan verwacht.”

Reacties

reacties

Door: ANP