UPDATE: Mogelijk brandstichting naast 24 uurskinderopvang

Geplaatst op 16 juli 2023, om 10:11 uur

STADSKANAAL – De brand bij een buurtcentrum in het Groningse Stadskanaal in de nacht van zaterdag op zondag is vermoedelijk aangestoken. Door de brand moesten uit een naastgelegen 24 uurskinderopvang enkele volwassenen en kinderen over een hek klimmen om weg te komen. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

Het vuur is vermoedelijk ontstaan in een prullenbak en overgeslagen naar het buurtcentrum. De aanwezigen in de kinderopvang zijn erg geschrokken, meldt de politie, en krijgen begeleiding.

Uit onderzoek blijkt dat rond het tijdstip van de brand twee jongeren aan een omstander hebben gevraagd om de hulpdiensten te bellen. De politie is op zoek naar dit tweetal dat mogelijk iets heeft gezien.

Foto’s: Persbureau Drenthe
facebook


 

Reacties

reacties

Door: ANP