Gewonde na melding aanval wolf, politie schiet dier dood

Geplaatst op 9 juli 2023, om 12:19 uur

WESTERVELD – De politie heeft zondagochtend in het Drentse dorp Wapse een dier doodgeschoten na een melding van een aanval door een wolf. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in meerdere media. Volgens een woordvoerder moet nog worden bevestigd dat het inderdaad om een wolf gaat, “maar lijkt het daar sterk op”.

De woordvoerder laat weten dat er zondag rond 07.00 uur een melding binnenkwam van een wolf op een terrein aan de straat Ten Have in Wapse. “Door toedoen van het dier was een persoon gewond geraakt”, aldus de woordvoerder. Door de burgemeester van Westerveld, waar Wapse onder valt, is toen besloten dat de wolf moest worden afgemaakt.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de wolf een mens heeft aangevallen sinds het dier weer in Nederland is.

Reacties

reacties