Brandend vrachtschip wordt richting oosten gedraaid

Geplaatst op 27 juli 2023, om 18:43 uur

AMELAND – De sleepboot Hunter die een noodsleepverbinding heeft met de Fremantle Highway gaat proberen het brandende vrachtschip te keren. Op de wind en de stroming is het schip in de loop van de dag langzaam en “gecontroleerd” naar het westen gedreven, zegt een woordvoerder van de kustwacht. Omdat de stroming richting het oosten draait, wordt nu geprobeerd het schip ook die richting op te sturen.

Het schip wordt buiten de vaarroutes gehouden, zodat het scheepvaartverkeer niet wordt belemmerd. Door gebruik te maken van de veranderende stroming kan het schip op eenzelfde afstand tot de kust worden gehouden, aldus de woordvoerder. Het nog altijd brandende schip bevindt zich zo’n 16 kilometer ten noorden van Terschelling.

Reacties

reacties

Door: ANP