Brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw in Heerenveen, NL-Alert uitgegeven

Geplaatst op 14 juli 2023, om 21:12 uur

HEERENVEEN – In een uitgiftepunt voor kleding in een bedrijfsverzamelgebouw in Heerenveen heeft vrijdagavond een zeer grote brand gewoed. De brand aan De Kuinder brak even voor 20.00 uur uit en de brandweer rukte met meerdere eenheden uit om het vuur te bestrijden. Even na 21.00 uur werd het sein brand meester gegeven

De veiligheidsregio gaf in verband met de rookontwikkeling een NL-Alert. Omwonenden werd geadviseerd deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio moet het gebouw als verloren beschouwd worden. Er wordt een kraan ingezet om het gebouw verder open te breken en het nablussen eenvoudiger te maken. Naar verwachting neemt dat nog enige tijd in beslag.

Foto’s: BTBfotografie

Reacties

reacties

Door: ANP