Krant plaatst statement tegen rookbommen bij FC Groningen

Geplaatst op 15 mei 2023, om 11:45 uur

GRONINGEN – Het Dagblad van het Noorden heeft maandag met een paginagroot statement afstand genomen van de ongeregeldheden bij de wedstrijd FC Groningen-Ajax. Op de plek waar normaal het wedstrijdverslag had gestaan, staat nu een bijna lege pagina waarin wordt verwezen naar de gebeurtenissen.

“Op deze sportpagina had het wedstrijdverslag van FC Groningen – Ajax moeten staan”, begint de verklaring. “Maar met sport hadden de gebeurtenissen in de Euroborg gistermiddag helemaal niets te maken. Dat leest u daarom op de nieuwspagina’s”, schrijft de krant.

De voetbalwedstrijd werd zondag na nog geen tien minuten bij 0-0 gestaakt, nadat voor de tweede keer rookbommen op het veld waren gegooid uit onvrede met de degradatie van Groningen. Dinsdagmiddag worden de resterende tachtig minuten zonder publiek uitgespeeld.

“De redactie van Dagblad van het Noorden wenst FC Groningen en de supporters veel wijsheid en sterkte bij het voorkomen van dit ondermijnend gedrag rond een sportevenement”, sluit het bericht af.

Reacties

reacties