Klimster overleden na val van vijf meter, mogelijk menselijke fout

Geplaatst op 2 mei 2023, om 10:43 uur

LEEUWARDEN – In de klimhal Noardwand in Leeuwarden heeft een tragisch ongeval plaatsgevonden waarbij een vrouw maandagavond om het leven is gekomen. Harald Swen, woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), heeft laten weten aan Omroep Friesland dat het hoogstwaarschijnlijk om een val van vijf meter hoogte gaat.

De vrouw was samen met twee andere ervaren klimmers onderdeel van een groep die lid was van de NKBV. De klimmers waren bezig met hun activiteit toen de klimster van ongeveer vijf meter hoogte naar beneden viel. Direct na het ongeval werden twee ambulancewagens en een traumahelikopter opgeroepen om hulp te verlenen. Ondanks snelle hulpverlening van medewerkers van de klimhal en ambulancepersoneel is de klimster overleden.

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Op basis van de situatie ter plaatse wordt vermoed dat de klimster niet correct verbonden was met het klimtouw. Dit is het vierde dodelijke ongeluk in de klimsport in de afgelopen 30 jaar, aldus Swen.

Reacties

reacties