Gewapende man overvalt nachtwinkel

Geplaatst op 14 mei 2023, om 10:43 uur

GRONINGEN – Een gewapende man loopt omstreeks 02:00 uur in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 mei een nachtwinkel aan de Paterswoldseweg in Groningen binnen. Hij bedreigt een medewerker en een klant met het wapen. De verdachte wordt overmeesterd en kan niet veel later worden aangehouden.

Bedreiging met wapen
Wanneer de verdachte de zaak in loopt, staan bij de balie een medewerker en een klant. De verdachte bedreigt hen met het wapen. Er ontstaat een worsteling tussen de personen in de winkel en de verdachte. De medewerker en de klant weten de verdachte te overmeesteren. Ondertussen is de politie gealarmeerd en snel ter plaatse. De verdachte, een 40-jarige man uit Groningen, is aangehouden. Omdat hij lichtgewond is geraakt is hij ter behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Ook één van de personen in de winkel raakte gewond, hij kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld.

Nepvuurwapen
De politie is een onderzoek gestart. Zo is met betrokkenen gesproken en worden camerabeelden bekeken. Dat onderzoek wijst uit dat het gebruikte wapen een nepwapen is dat op een echt vuurwapen lijkt.

Heeft u informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Of heeft u beelden? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844, of anoniem naar 0800-7000. U kunt ook tips en beelden achterlaten in het onderstaande tipformulier.

Foto’s: Rick ten Cate

 

Reacties

reacties