Ernstig verwaarloosde honden en pups in beslag genomen

Geplaatst op 2 mei 2023, om 21:16 uur

DOKKUM – Tijdens een controle op een huisadres in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de politie afgelopen week zes volwassen honden en twee pups aangetroffen die ernstig verwaarloosd waren.

De honden hadden een volledig vervilte vacht, wat kan leiden tot ernstige complicaties zoals ontstekingen op de huid en daarmee gepaard gaande jeuk en pijn. Naar schatting waren de volwassen honden minstens een jaar niet getrimd. Ze werden gehouden in twee vervuilde schuren die vol lagen met uitwerpselen en hadden geen schoon drinkwater.

Na overleg met het Openbaar Ministerie heeft de inspectiedienst de dieren in beslag genomen en de eigenaar een proces-verbaal gegeven. De officier van justitie zal zich nu over de zaak buigen.

Reacties

reacties