Woningen ontruimd na nieuwe gaslekkage

Geplaatst op 9 april 2023, om 08:29 uur

SURHUISTERVEEN – Op zaterdagavond zijn acht woningen aan de Meester Klokmanstraat in Surhuisterveen ontruimd vanwege een gaslekkage. Het gaslek ontstond nadat er eerder op de dag werkzaamheden waren verricht aan de gasleiding in de straat. Hierbij ging er iets mis, waardoor er een sterke gaslucht werd waargenomen.

De brandweer werd ingeschakeld en bij het meten van de concentratie gas bleek dat deze te hoog was. Om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, werd besloten om enkele woningen te ontruimen. In totaal werden acht woningen tijdelijk verlaten.

De netwerkbeheerder heeft in twee woningen reparaties verricht om het gaslek te verhelpen. De Officier van Dienst Brandweerzorg en de burgemeester van Surhuisterveen, Oebele Brouwer, hebben met de bewoners gesproken en hen op de hoogte gesteld van de situatie.

De situatie is snel opgelost en de straat kon net voor 23.00 uur weer worden vrijgegeven.

 

Reacties

reacties