Tieners voor rechter voor doden jeugdhulpverleenster

Geplaatst op 20 april 2023, om 07:34 uur

EMMEN – Drie jongemannen, een 16-jarige uit Ruinerwold en twee 19-jarigen uit Emmen, moeten vandaag voor het eerst voor de rechtbank in Assen verschijnen voor verschillende beschuldigingen, waaronder het doden van een hulpverleenster in jeugdinstelling Yorneo in Emmen.

De zaak van de minderjarige wordt achter gesloten deuren behandeld vanwege zijn leeftijd. De zaken worden nog niet inhoudelijk behandeld. Naast de beschuldiging van moord, worden de drie ook verdacht van een overval op de McDonald’s in Emmen, een gewelddadige diefstal in Veenoord, een straatroof in de wijk Angelslo en een mislukte overval op een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen. Daarnaast hebben zij ook een vrijheidsberoving op hun kerfstok, volgens het Openbaar Ministerie.

14 Januari
Op zaterdagavond 14 januari ging het mis aan de Stationsstraat in Emmen. Rond 20.30 uur sloeg een meisje van ongeveer 16 jaar alarm bij een café in die straat. Volgens de café-eigenaar was het meisje “krijsend en duidelijk in paniek” en riep ze dat “ze haar vermoord hebben”. De politie en meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse bij Yorneo, maar konden niets meer betekenen voor de neergestoken 26-jarige vrouw. Zij overleed ter plekke.

Na een korte zoektocht werd een van de verdachten, een 19-jarige man uit Emmen, opgepakt. Enkele uren later werd de 16-jarige verdachte in De Wolden aangehouden. Een week later volgde de aanhouding van de derde verdachte. Alle drie moeten zij vandaag voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Assen verschijnen.

Reacties

reacties