Mealprep voor beginners: zo begin je vandaag nog!

Geplaatst op 11 april 2023, om 15:55 uur

Een trend die van Amerika is over komen waaien en ook steeds populairder wordt in ons land is die van het mealpreppen. In het begin werd het vooral omarmd door fanatieke en frequente sportschoolbezoekers, maar het wordt ook steeds meer omarmt door de ‘normale mens’. Iets wat zeer goed te begrijpen is, want het kent vele voordelen. Hoe ook jij vandaag nog start met deze nieuwe trend en wat het voor jou kan doen? Lees snel verder.

Mealpreppen in het kort
Bij mealpreppen bereid je één of twee keer per week een grote hoeveelheid aan maaltijden die je vervolgens verdeelt over diverse porties. Deze porties doe je in bakjes en zet je weg in de koelkast. Dit zijn geen ongezonde zaken zoals friet en pizza maar juist gezonde en volwaardige maaltijden. Denk aan rijstgerechten met veel groente en kip of pasta met tonijn. In onze drukke levens hebben we namelijk niet altijd tijd om goed en gezond te koken, en kiezen we in de haast voor ongezonde alternatieven. Iets wat onze gezondheid en fitheid niet ten goede komt. Mealprep is daarvoor de oplossing.

De voordelen van mealpreppen
Mealpreppen kent vele voordelen. Allereerst is het natuurlijk slim om te gaan voor gezonde maaltijden. Daarmee creëer je gezonde maaltijden zodat je gaat afvallen. Ook is het in veel gevallen een stuk goedkoper, je voorkomt namelijk dat je ’s avonds na een lange dag een bezorgdienst gaat bellen of snel ergens (duur) eten afhaalt. Ook bespaart het je tijd, hoe lekker is het om thuis te komen in de wetenschap dat de koelkast al ruim gevuld is met lekkere en gezonde maaltijden. Kortom, alleen maar voordelen.

Welke gerechten bij mealpreppen?
Goed om te benoemen is nog wel het feit dat niet ieder recept geschikt is om een mealprep mee te maken. Zaken zoals ijsbergsla kunnen erg snel bruin en slap worden. Peulvruchten, rijst en pasta zijn daarnaast weer goede opties. Pas ook op met zaken als rauw vlees of vis zoals zalm, want dit is ook vatbaar voor infectie. Online zijn tegenwoordig al veel geschikte recepten te vinden voor mealprep. Maar ook voor de minder ontwikkelde koks is er al een goede optie, zo zijn er webshops waar je in één keer een voorraad mealprep maaltijden kunt bestellen. Deze zijn écht gezond in tegenstelling tot die in het vriesvak in de supermarkt.

Kortom, gezond eten is vandaag de dag misschien wel meer een topic dan ooit tevoren. Hierin investeren en hierin ook bewuste keuzes maken is aan te raden en tegenwoordig niet meer lastig. Dus zet deze stap en creëer de gezondste versie van jezelf.

Reacties

reacties