Man de cel in voor seksueel misbruik 14-jarige stiefdochter

Geplaatst op 4 april 2023, om 17:59 uur

ASSEN – Een 54-jarige man uit Assen is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en acht maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van zijn 14-jarige stiefdochter. Het Openbaar Ministerie had eerder een celstraf van drie jaar en twee maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist.

Het kind werd in 2021 meerdere keren door de man misbruikt. Dit werd ontdekt toen de moeder haar toenmalige vriend betrapte naast het bed van haar dochter. Het meisje lag naakt in bed en vertelde later aan haar hulpverleenster dat ze werd misbruikt, maar kon niet vertellen door wie. Uiteindelijk kwam de zaak aan het licht door de betrapping van de moeder.

De rechter hechtte meer waarde aan het verhaal van het meisje en rekende de man zwaar aan dat hij zijn stiefkind wegzette als leugenaar. De man mag ook geen contact zoeken met het slachtoffer. De rechter noemde het verwerpelijk dat de man in plaats van zijn stiefdochter de geborgenheid en vaderfiguur te geven waar ze naar verlangde, op een misbruikende manier daarvan gebruik maakte. De man is niet eerder veroordeeld geweest.

Reacties

reacties