Man (22) uit Bolsward raakt gewond bij steekincident in trein

Geplaatst op 24 april 2023, om 10:46 uur

DIEREN/BOLSWARD – Op zondagavond lag het treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen enige tijd stil door een steekincident in een trein die op dat moment in het Gelderse Dieren was. Hierbij raakte een persoon gewond en werd er een 19-jarige man uit Borculo aangehouden.

Volgens een woordvoerder van de politie liep een schermutseling in de trein uit op een vechtpartij waarbij gestoken werd. Op het moment dat de trein op het station in Dieren stopte, ging de verdachte er vandoor. Een Burgernetmelding werd uitgestuurd waarin omstanders werden verzocht de man niet zelf te benaderen en dat de politie op zoek was naar een man met een bebloed gezicht.

Een andere betrokken man, een 22-jarige uit het Friese Bolsward, raakte gewond aan zijn hand en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet aangehouden. De politie kon de verdachte later elders in Dieren aanhouden waarna de trein weer verder kon.

Momenteel doet de politie onderzoek naar het incident en roept zij getuigen op zich te melden.

Foto’s:  Roland Heitink

 

Reacties

reacties