Confrontatie tussen tientallen supporters en politie na FC Groningen

Geplaatst op 8 april 2023, om 12:16 uur

GRONINGEN – Na de eredivisiewedstrijd FC Groningen – FC Utrecht vrijdagavond zijn tientallen mensen, vermoedelijk supporters van de thuisploeg, staande gehouden, meldt de politie. Ze liepen op de openbare weg en werden ervan verdacht de confrontatie te willen zoeken met de aanhang van de tegenpartij, die daarvandaan met bussen Groningen zou verlaten.

Op het moment dat de politie de groep benaderde, vluchtten meerdere personen verschillende kanten op. Uiteindelijk konden 27 mensen staande gehouden worden en werden zij bekeurd voor het lopen op een autoweg. Agenten die de groep bekeurden werden door andere mensen uit de groep van zestig vervolgens bekogeld met bierflessen. Er ontstond ook een brandje door een fakkel die in een rietkraag terechtkwam.

De bussen van de uitsupporters hebben via een andere route Groningen kunnen verlaten. De politie heeft een confrontatie tussen beide supportersgroepen kunnen voorkomen.

Reacties

reacties