Brandende houtresten in container zorgt voor schuurbrand

Geplaatst op 9 april 2023, om 20:12 uur

BOLSWARD – Op eerste paasdag heeft er in een achtertuin van een woning aan de Snekerpoort een brand gewoed. De brand begon in een container en sloeg vervolgens over naar een opslag van haardhout en een schuur.

Omwonenden alarmeerden de brandweer en deze rukte uit met spoed. Op dat moment was er al sprake van flinke rookontwikkeling. De bewoners hadden eerder op de dag de kachel geleegd en de restanten in de container gedeponeerd. Deze container begon te branden en stond tegen de opslag van haardhout en de schuur.

Omwonenden hebben met een tuinslang het ergste vuur kunnen blussen totdat de brandweer arriveerde. De brandweer heeft het vuur uiteindelijk volledig onder controle gekregen en alles afgeblust.

Reacties

reacties