Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

Geplaatst op 28 maart 2023, om 18:16 uur

ASSEN – De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald’s in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

Bij de steekpartij op zaterdag 14 januari kwam een 26-jarige medewerkster van de zorginstelling om het leven. De vrouw uit Groningen overleed ter plekke. De verdachten van dit fatale incident zijn twee 19-jarige mannen uit Emmen en een 16-jarige jongen uit de gemeente De Wolden.

Het OM meldt dinsdag dat de 16-jarige jongen en één van de 19-jarigen verdacht worden van betrokkenheid bij een overval op een McDonald’s-restaurant in Emmen op 9 januari. Ook een 17-jarige jongen uit Emmen is voor die overval aangehouden, maar onlangs weer vrijgelaten. De verdachten zouden rond 22.20 uur de fastfoodtent aan de Hoenderkamp zijn binnengekomen met een wapen, waarschijnlijk een schot hebben gelost en geld hebben gestolen, zo meldde de politie toen. Er raakte daarbij niemand gewond.

Gewelddadige diefstal
De 16-jarige en de 17-jarige verdachten die mogelijk betrokken waren bij de overval op de McDonald’s, zouden op 20 november vorig jaar ook een gewelddadige diefstal hebben gepleegd in Veenoord, zo denkt het OM. Verder zouden de twee eerdergenoemde 19-jarige verdachten op 12 januari een straatroof in de wijk Angelslo in Emmen hebben gepleegd.

Eerder werd al bekend dat de drie er ook van verdacht worden dat zij dezelfde avond van de steekpartij hebben geprobeerd een tankstation aan de Wolfsbergenweg in Emmen te overvallen. Een van de twee 19-jarige verdachten en de 16-jarige verdachte zouden die zaterdag ook nog iemand van zijn of haar vrijheid hebben beroofd.

Op 20 april is er een eerste zitting in deze zaak. De zaak tegen de 16-jarige jongen is achter gesloten deuren, omdat hij minderjarig is.

 

Reacties

reacties

Door: ANP