Dak van containerschip vliegt van stuurhut na botsing brug

Geplaatst op 15 maart 2023, om 14:05 uur

BURGUM – In de nacht van dinsdag op woensdag is het binnenvaartschip Sendo Liner tegen de brug van Burgum aangevaren, nadat het even na middernacht was vertrokken vanaf de loswal in Burgum richting Leeuwarden.

De politie ontving om 00.10 uur een melding van de aanvaring en verklaarde dat de stuurhut gedeeltelijk in het water was gevallen en de schipper lichtgewond raakte aan zijn gezicht en vingers. Rijkswaterstaat meldde dat er minimale schade was ontstaan aan de brug, waardoor de vaarweg tijdelijk werd gestremd. De vaarweg werd om 03.45 uur vrijgegeven voor het vaarverkeer en de schipper probeert momenteel zelf de stuurhut te bergen. Bij het passeren van de brug zakte de stuurhut van het schip niet snel genoeg, waardoor het bovenste deel tegen de brug botste en het dak loskwam en momenteel aan de zijde van Sumar in het Prinses Margrietkanaal ligt.

Na de aanvaring keerde de schipper terug naar de loswal in Burgum, waar het schip momenteel is aangemeerd. De politie heeft onderzoek gedaan naar de aanvaring, zowel ‘s nachts als op woensdagochtend.

Foto’s: Auke-Jan

 

 

Reacties

reacties