Busje crasht frontaal tegen boom, bestuurder raakt zwaargewond

Geplaatst op 30 maart 2023, om 10:35 uur

LEEUWARDEN – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er op de Poptawei in Leeuwarden een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij de bestuurder van een bestelbusje zwaargewond is geraakt. Het incident vond omstreeks drie uur plaats en de oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Door nog onbekende redenen verloor de bestuurder de controle over het busje en belandde tegen een boom langs de weg. De impact was zo groot dat de bestuurder bekneld raakte en niet zelfstandig uit het voertuig kon komen. Hulpdiensten kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. Ook het Mobiel Medisch Team uit Eelde werd ingevlogen met de traumahelikopter om te helpen bij de medische behandeling van het slachtoffer.

Het duurde ongeveer een uur voordat het slachtoffer kon worden bevrijd uit zijn benarde positie. Hierna werd de persoon door ambulancepersoneel en een trauma-arts behandeld, waarna hij met spoed naar het UMC in Groningen is overgebracht.

Op dit moment doet de politie onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Poptawei was volledig afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Srfotografie

Reacties

reacties