Verkeershinder verwacht bij inspectie brug Spannenburg; verkeersstops van maximaal 15 minuten per keer

Geplaatst op 12 januari 2023, om 14:44 uur

Spannenburg – Op vrijdag 13 januari 2023 van 09.00 tot 15.00 uur vindt er een inspectie plaats aan de brug Spannenburg waarbij het verkeer te maken krijgt met verkeersstops.

Deze inspectie is in opdracht van Rijkswaterstaat en is noodzakelijk om de veiligheid van het wegverkeer te blijven garanderen. Door de stremming van de Prinses Margriettunnel in de snelweg A7 tussen Sneek en Joure maakt veel meer verkeer gebruik van de brug dan gebruikelijk. Reden om de gehele brug grondig te controleren.

Verkeersstops

De inspecties vinden plaats tussen 09.00 en 15.00 uur en duren steeds maximaal 15 minuten, zodat het verkeer over de autoweg N354 zo weinig mogelijk oponthoud ervaart.

Verkeersstops zijn noodzakelijk omdat de inspecteurs moeten onder de brug in de houten constructie klimmen. Onder de brug moeten zij bouten inspecteren, eventueel aandraaien en zo nodig vervangen. Dit kan alleen op een veilige manier worden gedaan als er geen verkeer over de brug rijdt.

Reacties

reacties