Onrustig na Cambuur – Volendam, ME ingezet op Cambuurplein in Leeuwarden

Geplaatst op 8 januari 2023, om 23:27 uur

Leeuwarden – De politie en de Mobiele Eenheid zijn zondagmiddag en aan het begin van de avond ingezet aan de Insulindestraat in Leeuwarden.

Politie te voet, politie te paard, en de Mobiele Eenheid werden ingezet wegens rellen na afloop van de verloren eredivisiewedstrijd tussen SC Cambuur en FC Volendam (0-3). Na de wedstrijd brak er een gevecht uit. Tijdens de wedstrijd was het ook al even onrustig. Zo kwam er een supporter het veld op, die werd verwijderd door de stewards.

De politie riep de supporters, die voor het stadion stonden, op om weg te gaan, maar die gaven daar geen gehoor aan. Met de wapenstok, paarden en honden heeft de ME daarna de groep naar de Insulindestraat gedreven. De groep haalde daar tegels uit de grond. Er is niet mee gegooid, want kort daarna was de groep toch uit elkaar. Twee personen zijn aangehouden

Reacties

reacties