Drie verdachten van bankhelpdeskfraude aangehouden: 83-jarige man uit Beetsterwaag slachtoffer

Geplaatst op 3 januari 2023, om 12:15 uur

Beetsterzwaag – De politie heeft maandagmiddag 2 januari rond 17:00 uur drie personen aanhouden op verdenking van fraude en diefstal van geld en goederen.

Eerder op de dag werd een 83-jarige man uit Beetsterwaag slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Hij werd benaderd door een van de verdachten die zich voordeed als medewerker van een bank. Vervolgens werd thuis zijn pinpas en enkele goederen meegenomen. Met de gestolen pas werd in dezelfde plaats een geldbedrag opgenomen en zijn spullen gekocht. Nadat de fraude was gepleegd werd de politie gebeld.

Na onderzoek konden de verdachten nabij Heerde worden aangehouden. De drie verdachten zijn een 17-jarige man uit Nijmegen, een 18-jarige man uit Lent en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachten zitten nog vast en zullen worden verhoord.

De politie gaat verder met het onderzoek. De afgelopen weken zijn er meerdere meldingen binnengekomen van bankhelpdeskfraude in Noord-Nederland. Er wordt onderzocht of de aangehouden mannen hier ook als verdachte bij betrokken zijn.

Reacties

reacties