‘A7-verdachte (27)’ werd op dinsdag ook met waarschuwingsschot uit auto gehaald

Geplaatst op 6 januari 2023, om 13:00 uur

Hoogkerk/Groningen – De 27-jarige verdachte uit Groningen die afgelopen nacht werd aangehouden na waarschuwingsschoten werd eerder deze week al eens eerder aangehouden door de politieagenten.

Agenten zagen hem dinsdagavond rijden in een auto in de Groningse binnenstad die hun aandacht trok. Hij stond gesignaleerd voor een misdrijf waarbij een vuurwapen was gebruikt.  De man uit Groningen volgde de uitpraatprocedure van de agenten niet op. Hierop werd door een agent een waarschuwingsschot gelost. Hierna kon de man worden aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen is gehoord over zijn betrokkenheid bij dit eerder gepleegde strafbare feit. Thijs Damstra, woordvoerder van de politie in Stad, bevestigt dat het om dezelfde verdachte gaat. „Hij was gistermiddag vrijgelaten na de aanhouding van afgelopen dinsdag. Er waren volgens de politie onvoldoende gronden om hem langer vast te houden.

Afgelopen nacht was het weer raak met dezelfde man. Hij negeerde een stopteken, ramde twee politieauto’s en reed frontaal een motoragent aan. De motoragent raakte zwaargewond en liep meerdere botbreuken op. De man vluchtte vervolgens en werd rond 01.20 uur gespot door een agent. De verdachte weigerde aanwijzingen op te volgen van de agenten, waarop één van hen een aantal niet-gerichte waarschuwingsschoten heeft gelost. Hierop gaf de verdachte zich over en kon worden aangehouden. Op het politiebureau weigerde de verdachte een bloedproef te ondergaan om te bepalen of hij onder invloed van verdovende middelen reed.

Reacties

reacties