Wat te doen tijdens de kerstvakantie?

Geplaatst op 19 december 2022, om 11:44 uur

Regio – Met nog even te gaan is het bijna weer tijd voor de jaarlijkse kerstvakantie. Dat betekent twee weken geen school voor de kinderen. Het is dan natuurlijk wel zo leuk om de kinderen te vermaken en wat leuks te gaan doen als gezin.

Omdat je natuurlijk niet iedere dag weg hoeft, zijn er ook ontzettend veel leuke activiteiten te bedenken die je thuis kunt doen. Wat dacht je van bijvoorbeeld een kerstfilm kijken met de hele familie? Omdat er zoveel meer leuks te doen is tijdens deze vakantie, hebben we een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet. Dus kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan dit artikel rustig door!

Ga naar de kerstmarkt
Kerstmarkten, zijn een populaire vakantie traditie in veel Europese landen en dus ook steeds vaker in Nederland. Op deze markten staan gewoonlijk allerlei kraampjes met handgemaakte geschenken, versieringen, eten en drinken. Ze worden vaak gehouden op stadspleinen of andere centrale locaties en gaan meestal gepaard met live muziek en ander feestelijk entertainment. Het bijwonen van een kerstmarkt kan een leuke en feestelijke manier zijn om bijvoorbeeld de vakantie in te luiden. Heerlijk voor de ouders een beker met warme glühwein en voor de kinderen een mok warme chocolademelk met slagroom. Ga je naar een kerstmarkt wat verder weg, dan is het wel handig om ervoor te zorgen dat je je in de auto kunt vermaken. Zo kun je bijvoorbeeld een stukje over Alles over CFD brokers lezen, zodat je weet welke broker je uiteindelijk het beste kunt kiezen.

Schaatsen
Wie aan schaatsen denkt, denkt natuurlijk aan Friesland! Schaatsen is een populaire winteractiviteit waarvan mensen van alle leeftijden kunnen genieten. Op veel plaatsen zijn er in de wintermaanden buiten schaatsbanen. Een dagje schaatsen met de kinderen kan een leuke manier zijn om samen tijd door te brengen. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je kinderen goed gekleed zijn voor het koude weer en de juiste kleding en natuurlijk schaatsen en helmen, zodat ze veiligen kunnen schaatsen. Wel is het leuk om te kijken naar een schaatsbaan met verschillende kraampjes. Zo kunnen jullie tussendoor ook wat eten en drinken halen.

Filmavond
Een filmavond met je kinderen kan een leuke en goedkope manier zijn om samen tijd door te brengen als gezin. Je kunt naar een bioscoop gaan om een nieuwe film te zien of thuisblijven en een film op tv of streamingdiensten bekijken. Kies je voor een film op tv, houd dan wel rekening met de reclame. Overigens is dit ook een goed moment om die de beste beleggingsapp direct even te kijken naar de koersen van je favoriete aandelen. Voor de film kun je samen een hapje eten, en na de film kun je praten over wat je wel en niet leuk vond aan de film. Dit kan een leuke en ontspannende manier zijn om een avond met je kinderen door te brengen. Uiteraard is het helemaal leuk wanneer jullie ook wat lekkers maken, wat je tijdens de film kunt opeten. Wat dacht je van bijvoorbeeld het maken van popcorn? Je zult zien dat wanneer jullie met het gezin verschillende films gaan kijken, dit een ervaring is om nooit te vergeten. Zo kun je bijvoorbeeld matrassen in de woonkamer leggen, zodat jullie met z’n allen samen voor de televisie kunnen liggen, hoe leuk is dat? Kortom, genoeg om te doen dus tijdens de kerstvakantie!

Reacties

reacties