Vier verdachten aangehouden na gewelddadige woningoverval Assen

Geplaatst op 13 december 2022, om 11:33 uur

Assen – Een 43-jarige man wordt op maandagavond 12 december omstreeks 23:00 uur opgeschrikt door drie overvallers die zijn woning aan de Van Swinderenhof in Assen zijn binnengetreden. Ze eisen goederen en mishandelen het slachtoffer.

Het slachtoffer raakt lichtgewond en weet na korte tijd te ontkomen aan de overvallers. De verdachten vertrekken met een geringe buit en vluchten in een grijze stationwagen in de richting van de Europaweg. Een toegesnelde buurtbewoner komt af op het hulpgeroep van het slachtoffer. Het slachtoffer en de buurtbewoner gaan in een auto achter de vluchtauto aan en komen uit bij een woning aan de Groenkampen.

In en rondom de woning aan de Groenkampen worden in totaal vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen (18 en 44 jaar) uit Assen, een 48-jarige vrouw uit Assen en een 39-jarige man uit Enschede. Onderzoek moet uitwijzen wat hun rol bij de overval is geweest.

In de nacht van maandag op dinsdag is de woning aan de Groenkampen doorzocht. In de woning van het slachtoffer is sporenonderzoek gedaan. Ook de vluchtauto van de verdachten is meegenomen voor onderzoek. De verdachten zitten vast en worden gehoord. Er wordt met het slachtoffer en getuigen gesproken.

Reacties

reacties