Grote brand in Telescoopkraan op A7 bij Frieschepalen; A7 aan beide kanten dicht

Geplaatst op 22 december 2022, om 08:28 uur

Frieschepalen – De brandweer is rond 07:35 uur op donderdagochtend opgeroepen voor een vrachtwagenbrand op de A7 tussen Drachten en Groningen ter hoogte van afrit Frieschepalen.

Al snel werd er opgeschaald naar middel brand omdat de brand in een telescoopkraan uitslaand was. Meerdere korpsen zijn opgeroepen om de brand te bestrijden, rond 08.18 uur is er opgeschaald naar zeer grote brand.

De brandweerkorpsen van Marum, Leek, Ureterp, Roden, Groningen en Surhuisterveen werden ingezet. Door de brand is er een forse file ontstaan vanuit Drachten richting Groningen maar ook in de rijrichting van Groningen richting Drachten. De weg werd wegens ontploffende banden en de brandbestrijding volledig afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Reacties

reacties