Bruginspectie Stroobos afgerond, stremming wegverkeer verholpen

Geplaatst op 21 december 2022, om 13:06 uur

Stroobos – De 23-jarige schipper uit Duitsland zag vermoedelijk de brug bij Stroobos over het hoofd. Het schip is beladen en was onderweg naar Rotterdam.

Dinsdagavond voer het 95 meter lange Duitse vrachtschip Orca tegen de brug over het Prinses Margrietkanaal. De binnenvaartschipper en zijn bemanning raakte bij de aanvaring niet gewond. Het schip ligt veilig op enkele honderden meters van de brug afgemeerd.

De brug van Stroobos is beschadigd geraakt door de aanvaring werd enige tijd buiten gebruik gebracht. Ook het schip liep forse schade op aan de stuurhut en accommodatie. De stuurhut belandde in het water. De Landelijke Eenheid van de politie is direct een onderzoek gestart.

Woensdagmiddag kon Rijkswaterstaat de brug weer vrij geven. Er is geen aanleiding meer om de brug langer gestremd te houden voor het wegverkeer. Het wegverkeer kan weer veilig gebruik maken van de brug.

Reacties

reacties