Agent die fietser (21) aanreed in Groningen strafrechtelijk vervolgd

Geplaatst op 21 december 2022, om 11:39 uur

Groningen – Openbaar Ministerie gaat politieagent strafrechtelijk vervolgen voor aanrijden fietser (21) in Groningen. 

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de agent strafrechtelijk vervolgen die met te hoge snelheid en zonder sirenes of zwaailicht te voeren een 21-jarige fietser in Groningen met zijn politieauto aanreed. De geschepte fietser raakte daarbij zwaargewond. Ook de twee politieagenten in de auto raakten gewond, maar konden na korte behandeling weer naar huis.

Het OM bevestigt over te gaan tot vervolging van de diender. Op 7 februari van dit jaar reed de agent met zijn collega in een opvallende politieauto over de Friesestraatweg in Groningen. De twee politiemensen reden op een melding af om andere agenten te assisteren. Over de strafeis is nog niets bekend gemaakt.

Reacties

reacties