46 kilo professioneel vuurwerk aangetroffen in woning Joure

Geplaatst op 23 december 2022, om 20:27 uur

Joure – Aan de Pelmolenstraat in Joure heeft de politie donderdagmiddag een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen. Naar aanleiding van een lopend onderzoek kwam bij de politie dit adres naar voren  en hebben agenten de woning doorzocht.

Agenten hebben in verschillende ruimtes professioneel vuurwerk aangetroffen. In totaal is 46 kilo professioneel knal- en siervuurwerk in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 23 jarige man uit Joure, is proces verbaal opgemaakt. Een bestuurlijke rapportage wordt met de gemeente gedeeld, mogelijk zal een bestuurlijke maatregel volgen.

Het bezitten en afsteken van zwaar vuurwerk is strafbaar. De komende periode blijft de politie extra alert op het opsporen van vuurwerk en de handel daarin.

Reacties

reacties