Zeven personen onwel in woning Ruinerwold door onvoldoende ventilatie

Geplaatst op 19 november 2022, om 08:00 uur

Ruinerwold – In een woning aan de Burgemeester Brouwerstraat in Ruinerwold zijn gezinsleden vrijdagavond onwel geworden na het opstoken van een aanwezige kachel met open verbranding.

Het gezin raakte bedwelmd door onvoldoende ventilatie in de ruimte. Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokken gezinsleden te voorzien van eerstehulpverlening en een medische check. Voor verdere controle werd besloten om alle zeven bewoners over te brengen naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten en de woning te ventileren. Er werden op Koolstofmonoxide (CO) na geen andere gevaarlijke stoffen gemeten. CO is onzichtbaar, geur- en smaakloos. Het is een giftig gas dat zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Ieder jaar zijn er nog steeds veel mensen die in het ziekenhuis belanden met een koolmonoxidevergiftiging.

Reacties

reacties