Gevangenisstraf en TBS geëist voor steekincident in Lemmer

Geplaatst op 8 november 2022, om 15:24 uur

Lemmer – Het OM eist een gevangenisstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging tegen een 36-jarige man uit Litouwen voor een geweldsincident in Lemmer begin dit jaar.

Het gebeurde op een dinsdagochtend, de politie kreeg rond 5:00 de melding van een steekincident aan de Sluisweg in Lemmer. Politie, ambulance en het Mobiel Medisch Team kwamen ter plaatse en troffen een zwaargewond slachtoffer aan. De snelle hulpverlening mocht niet baten voor het slachtoffer. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek.

Verdachte

Bij aankomst van de hulpdiensten was de verdachte niet meer aanwezig op de locatie van het incident. Omdat een getuige al snel het signalement wist te vertellen werd een Burgernetactie opgestart. Rond 9:35 werden een 36-jarige man en zijn vrouw aangehouden.

Het gaat om een 36-jarige man uit Litouwen, hij wordt verdacht van doodslag op een Pools man, hij stak het slachtoffer neer voor de ogen van zijn partner. De eerder aangehouden vrouw is geen verdachte meer. De verdachte kon volgens het OM niet verkroppen dat hij geen sigaretten kreeg.

 

Reacties

reacties