Gevaarlijke stof Picrinezuur ontdekt bij Philips Drachten, EOD brengt dit tot ontploffing

Geplaatst op 30 november 2022, om 16:20 uur

Drachten – De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is op dit moment bij Philips Drachten. Bij het bedrijf aan de Oliemolenstraat is een gevaarlijke en explosieve stof aangetroffen.

De politie en brandweer kwamen als eerste ter plaatse om de zaak te onderzoek. Zij werden even na 14:00 uur opgeroepen. Het bleek om de stof Picrinezuur te gaan en iedereen werd op afstand gehouden.

Het Team Explosieven Verkenning van de politie, een adviseur gevaarlijke stoffen en een bedrijfsdeskundige zijn ter plaatse gekomen en hebben besloten om de EOD te laten komen voor nader onderzoek. Tot die tijd bleef de omgeving van de plek waar de gevaarlijke stof is aangetroffen afgezet.

De EOD kwam even na 16:00 uur met spoed ter plaatse. De stof werd vervolgens veiliggesteld aan de tussendiepen. Hier werd de stof onder gecontroleerde omstandigheden tot ontploffing worden gebracht. Het gevaar was hiermee weggenomen en de hulpdiensten konden afschalen.

Reacties

reacties