Defensie haalt klachtennummer uit de lucht vanwege ‘onverstaanbare Friezen’

Geplaatst op 11 november 2022, om 12:24 uur

Drachten – Wie klachten heeft over de grote militaire oefenoperatie Falcon Autumn krijgt bij de klachtentelefoon van Defensie geen medewerker meer aan de lijn.

Volgens RTV Drenthe zou dat te maken hebben met ‘onverstaanbare Friezen’. Defensie heeft gekozen om het telefoonnummer voor klachten direct door te schakelen naar voicemail. Een deel van de klachten kwam namelijk uit Fryslân en dat leverde een taalbarrière op met de telefonisten van Defensie. Defensie oefent al een aantal dagen op het vliegveld in Drachten.

“Onze medewerkers konden tijdens deze gesprekken te weinig informatie krijgen”, zegt een woordvoerder van Defensie. Mensen kunnen nu alleen nog klachten achterlaten via de voicemail of het klachtenformulier op de website van Defensie. Of de telefonisten weten dat de meeste Friezen ook Nederlands kunnen spreken, is niet bekend.

Reacties

reacties