Brandweer rukt uit voor dakbrand in Winschoten

Geplaatst op 12 november 2022, om 07:00 uur

Winschoten – De brandweerlieden van post Winschoten werden vrijdag op zaterdagnacht om 01.20 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Spaarnestraat in Winschoten. Er zou een afvalbak in brand staan, eenmaal toen de agenten ter plekke kwamen bleek de schutting ook al vlam te hebben gevat.

Via de schutting sloeg de brand door naar het dak van de woning. De brandweer kwam met de tankautospuit en een hoogwerker ter plekke. De brandweer had de brand snel onder controle, wel bleek onder andere isolatiemateriaal in de spouwmuur te branden.

Om hier goed bij te kunnen moest de brandweer sloopwerkzaamheden verrichten om de brand goed onder controle weten te krijgen. Door de brand werden meerdere woningen ontruimd. Het pand heeft veel schade opgelopen en is tijdelijk onbewoonbaar.

Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht door de politie.

Reacties

reacties